15 graden

IJsland 2005 - Dag 8

Vandaag hebben we veel gewandeld. We hebben het Perlan bezocht en we zijn in de binnenstad van Reykjavík gaan wandelen. Hoogtepunt in de binnenstad was de imposante Hallgrímskerk.

Het Perlan

We stonden vandaag op in het guesthouse en aangezien we geen grootse plannen hadden, kwam Reinier met het idee om naar het Perlan (de Parel) te lopen. De afstanden in Reykjavík stellen niet heel veel voor, dus in een kwartiertje bereikten we het Perlan. Het Perlan is een gebouw dat om zes watertanks is gebouwd. Bovenop het gebouw bevindt zich een grote glazen koepel. In de watertanks wordt in de zomer koud water opgeslagen en in de winter warm water.

Naast de koepel en de watertanks heeft het gebouw een aantal andere bijzondere elementen. Zo heeft het een restaurant op een hoge verdieping. Dat restaurant draait in twee uur één slag in de rondte en met het mooie uitzicht dat je bovenin hebt, zal dat een leuke ervaring zijn. Het eten is er echter redelijk aan de prijs. Je kunt ook rondom de koepels lopen en dat levert een mooi uitzicht over Reykjavík op. Binnen het Perlan hebben ze ook een geiser nagemaakt. Verder hebben ze er nog een mooi fonteintje, waar je water uit kunt drinken.

Reykjavík

Na het Perlan zijn we naar Reykjavík gelopen en hebben we onze spullen bij mijn tante neergelegd, die 's ochtends vroeg naar Nederland was vertrokken. Vervolgens zijn we gaan zwemmen in een plaatselijk zwembad. Volgens online weergegevens zou het deze dag vijftien graden geweest zijn, maar we hebben lekker in de zon gelegen, in de sauna gezeten, in hete baden gelegen en wat baantjes gezwommen. Hierbij hebben we ons nooit druk gemaakt over de temperaturen, dus ik vermoed dat het een stuk warmer was.

Na zelf gekookt te hebben zijn we nog een rondje in Reykjavik gaan lopen. Hierbij hebben we ook de imposante Hallgrímskerk van dichtbij gezien. En om het af te sluiten hier nog een foto van het Tjörnin, vlak bij het huis van mijn tante.

Einde dag 8

Dit is de link voor de volgende dag.