14 graden

IJsland 2005 - Dag 9

Deze dag zijn we weer door Reykjavík gaan lopen, maar nu niet alleen door de binnenstad. We zijn naar het oosten gelopen, op zoek naar een tweetal kerken. Ook hebben we de botanische tuin bezocht. We hebben de dag afgesloten met een bezoek aan de bioscoop.

Kerken

Vandaag hebben we twee kerken gezien.We hebben dezelfde Hallgrímskerk van gisteren nu ook van binnen gezien. Dat zag er net als de buitenkant van de kerk erg modern uit. Je zou er zo een film op kunnen nemen. Let bijvoorbeeld eens op het altaar of hoe de orgel er uitziet.

Daarnaast hebben we de kleinere, maar uiterlijk ook bijzondere, Háteigs-kerk gezien.

Botanische tuin

Na het bezoek aan de twee kerken zijn we doorgelopen naar een botanische tuin. Deze tuin zag er niet heel erg bijzonder uit, althans, ik had me er meer van voorgesteld.Toevallig kwam er nog een bruidspaar langs. Dat bruidspaar werd door een professionele fotografe op de gevoelige plaat vastgelegd, dus deed ik vrolijk even mee om ze op de gevoelige chip vast te leggen.

Na het bezoek aan de tuin gingen we weer terug naar huis. Dit keer gingen we niet lopend terug, maar namen we voor het eerst de bus. De bus werkt iets anders dan in Nederland. Je dient met contant en gepast geld de kaartjes te betalen; je krijgt geen wisselgeld. Aangezien wij het niet gepast hadden, hebben we iets te veel betaald. Dump uw wisselgeld dus niet direct wanneer u in IJsland bent, hoe vervelend die grote, bijna waardeloze muntjes ook zijn...

The Island

In de avond hebben we op het eiland IJsland de film 'The Island' bezocht. Een hele goede film, die we nog beter vonden dan we eigenlijk al verwachtten dat de film zou zijn.

Einde dag 9

Dit is de link voor de volgende dag.