IJsland 2005 - Inleiding

Van 5 tot en met 15 augustus zijn Reinier en ik in IJsland geweest. Op deze pagina's zal ik uitleggen hoe onze vakantie eruit heeft gezien, maar niet voordat ik even heb verteld wie we zijn. Reinier is vijfdejaars BedrijfsInformatieTechnologie-student, terwijl ik vijfdejaars Informatica-student ben. We studeren allebei aan de Universiteit Twente en we kennen elkaar via IAPC. Reinier was secrataris gedurende het vorige bestuursjaar.

Het eerste deel van onze reis bestond uit een autorondreis. Deze autorondreis hebben we geboekt bij de reisorganisatie IJslandspecialist. Dit deel van de reis besloeg de eerste zeven dagen. We hebben vervolgens nog vier dagen aan de reis geplakt, omdat een ticket voor de terugtocht direct na deze zeven dagen duurder uit zou pakken. Hiervan hebben we n dag in een guesthouse geslapen. De andere drie dagen hebben we bij een tante geslapen, die in een hele mooie straat van Reykjavk woont.

Het regelen van de reis

Willem van Blijderveen is de man achter de reisorganisatie IJslandspecialist. Hij vertelde ons dat we eerst een ticket dienden te regelen. Wanneer we de tickets hadden, zou hij er wel voor zorgen dat we een interessante rondreis konden maken.

Het regelen van een ticket bleek lastiger dan gedacht, omdat alle goedkopere tickets van Icelandair steeds net uitverkocht waren (tot twee maal toe verdwenen ze zelfs gedurende het bestelproces). Uiteindelijk hadden wij onze tickets en heeft de heer Van Blijderveen een fantastische reis voor ons geregeld, voor een bedrag waarvan wij ons nog steeds afvragen hoe dat mogelijk was. U moet namelijk weten dat IJsland een behoorlijk stuk duurder is dan Nederland; ga gerust uit van anderhalf keer zo veel.

Klik hier om de eerste dag van het reisverslag te lezen.